Marek Długopolski
Redaktor, szef Działu Projektów SpecjalnychDziennik PolskiKraków
23 materiały
W „Dzienniku Polskim” i „Gazecie Krakowskiej” moją przystanią jest Dział Projektów Specjalnych. Jak to w DPS zajmuję się wszystkim zarówno tym, co dzieje się na ziemi, w powietrzu,
Balony nad Pieninami. Najpiękniejsze Polki i Odlotowa Małopolska w Sromowcach Niżnych
jak i w Kosmosie.
Małopolska pogoda z Księżyca
Tematami dotyczącymi zdrowia,
Rzuć palenie, zdrowo jedz. Tato, zadbaj o zdrowy żołądek!
nauki i nowoczesnych technologii,
Jak bezpiecznie przetworzyć zużyte panele fotowoltaiczne?
pracy,
Jak zostać programistą? Wystarczy skończyć Akademię Motoroli
świata wielkich firm,
Krakowskie Cisco ma już 10 lat. Brylant w koronie globalnego giganta
i tych jeszcze nieco mniejszych,
Krakowski Columbus uhonorowany prestiżowymi Diamentami Forbesa 2022
kultury,
Ze Złotymi Ciupagami z Zakopanego wyjechali górale z Bułgarii, Węgier i Macedonii
numizmatyki,
Genialny aptekarz na monecie NBP
a także nieruchomości,
Rewolucja pod Wawelem. W sercu miasta powstanie niezwykła Krakowska Kamienica?
bankowości
Pierwsze Grossi Cracovienses NBP dla Polska Press Oddział w Krakowie
oraz motoryzacji.
Luksus wyboru! Nowe BMW serii 7
AIR4 wyrusza na podbój podniebnych autostrad!
Działam w świecie cyfrowym,
Z Kraków Airport na „skrzyżowanie świata”
ale także w „papierze” (np. Strefa Biznesu Małopolska, Business in Małopolska).
Zajmuję się też wydawaniem dodatków, poradników, a także książek.
W „Dzienniku Polskim” od trzech dekad, od blisko dekady również w „Gazecie Krakowskiej”.
Kiedy nie pracuję „znikam” – na krócej lub nieco dłużej, np. tutaj:
Odkrywanie Beskidu Wyspowego czas zacząć
Trasa Górnicza w Kopalni Soli „Wieliczka” znowu jest dostępna!
Czy sól jest biała? W jaki sposób odnaleźć skarby zamknięte w słonych kryształach? Jak oświetlano wielickie komory? Czy cieśla pod ziemią ociosywał bałwany?...
Na „bukowiańskik wiyrchak”. Oj, będzie się działo! 51. Góralski Karnawał czas zacząć
Zbójnicka, bacowska i juhaska – o takie ciupagi będą się bili zbóje na „bukowiańskik wiyrchak”. Prestiżowe wyróżnienia 51. Góralskiego Karnawału, który...
PLUS
Jeśli Cocido Canario to tylko na Wyspach Szczęśliwych. Smakowanie Wysp Kanaryjskich!
Ciecierzyca, mięso, warzywa, woda - oto najważniejsze składniki Cocido Canario. Aby jednak w słynnym kanaryjskim gulaszu odpowiednio wybrzmiała wspaniała...