IPT - pasek artykułowy
4 z 24
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tę podawaną na zimno zupę przygotowuje się najczęściej z...
fot. fotek / 123RF.com / Zdjęcie ilustracyjne

Jakich potraw spróbować podczas wakacji w Hiszpanii, Grecji, Turcji, Chorwacji czy Egipcie? Najpyszniejsze lokalne specjały

Gazpacho (Hiszpania)

Tę podawaną na zimno zupę przygotowuje się najczęściej z warzyw, octu, oliwy i namoczonego chleba. Dodatki (jajka, szynkę, oliwki czy orzechy) do tego orzeźwiającego specjału podaje się w osobnych naczyniach tak, by każdy mógł dopasować smak do własnych potrzeb.

Zobacz również

Dzień Flagi. Przemarsz ze 100-metrową biało-czerwoną uliczkami Żywca. ZDJĘCIA

Dzień Flagi. Przemarsz ze 100-metrową biało-czerwoną uliczkami Żywca. ZDJĘCIA

Bayer znowu to zrobił. Jest już o krok od wielkiego finału Ligi Europy

Bayer znowu to zrobił. Jest już o krok od wielkiego finału Ligi Europy

Polecamy

Jedziesz na rodzinną wycieczkę? Zobacz, ile kosztują bilety do popularnych parków

Jedziesz na rodzinną wycieczkę? Zobacz, ile kosztują bilety do popularnych parków

Solina w pigułce: Idealne miejsca na krótki wypad nad jezioro

Solina w pigułce: Idealne miejsca na krótki wypad nad jezioro

Przełom w podróżowaniu? Nowe przepisy bardzo korzystne dla pasażerów

Przełom w podróżowaniu? Nowe przepisy bardzo korzystne dla pasażerów